CadArt yachtdesign maakt tijlvol varen in een maatwerk jacht mogelijk

Als specialist op het gebied van jachtontwerp en constructie met jaren ervaring in de superjachtindustrie weet CadArt als geen ander in te spelen op de wensen van de klant. Daarnaast verzorgt CadArt alles van ontwerp tot oplevering van het jacht. Het gebruiken van nieuwe technieken of materialen wordt niet geschuwd, wanneer deze een positieve bijdrage levert aan het eindresultaat. En last but not least: geheel met de hand gebouwd in Nederland.jacht 1

Mooi voorbeeld is de onlangs te water gelaten Tender zes’n half: een sierlijke open tender van 6,5 meter met vloeiende lijnen en een uitgekiend onderwaterschip, waardoor het een waar genot is om met deze tender te varen. Het jacht is vervaardigd uit 1e klas materialen die ruimte biedt aan zes personen in een perfect afgewerkte kuip en heeft een ruim zonnedek met bescheiden zwemplatform.

jacht 3

De constructie is uitgevoerd in eerste kwaliteit mahonie in combinatie met marine-multiplex, geconserveerd met epoxy/glasvezel, waardoor een sterke en slijvaste constructie ontstaat. Het beeldbepalende houtwerk en de dekken zijn gemaakt van eerste klas mahonie met een top finish en waar gewenst voorzien van antislip. Alle beslag, doorvoeren etcetera zijn uitgevoerd in RVS om een lange levensduur met weinig onderhoud te garanderen. De 14pk diesel inboard levert voldoende vermogen om een snelheid van ongeveer 7,5 knopen te halen op de volle waterverplaatsing van 1,5 ton. Omdat de tender semi-custom built is zijn andere indelingen, materialen en motorconfiguraties mogelijk. Ook een elektrische of hybride aandrijving behoort tot de mogelijkheden.

jacht 2

Hoofdafmetingen Tender zes’n half:
L.O.A. 6,50 m
Waterlijnlengte 6,30 m
Breedte 2,25 m
Diepgang 0,4 m
Waterverplaatsing 1,5 ton
CE-categorie D
Max. snelheid 7.5 knopen

Sponsored Video