Unieke koffiebar opent op 21 juni de deuren op de Wallen

Top Notch opent op 21 juni een koffiebar aan het Oudekerksplein op de Amsterdamse Wallen. Na albums, boeken, kalenders en films te hebben uitgebracht, stapt het bedrijf van Kees de Koning nu in de koffie. De zaak gaat Quartier Putain heten, naar een nummer van Drs. P. De single zal speciaal voor de opening opnieuw worden uitgebracht.

Quartier putain

De Koning zelf is duidelijk: “Natuurlijk zijn we competitief. Ook in koffie willen we excelleren.” Quartier Putain wordt een koffiebar die uniek is voor Amsterdam. De winkel bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond kan men genieten van topkoffie. De eerste verdieping fungeert als een platform waar (onbekend) talent een kans krijgt om hun kunsten te vertonen.Sinds het vertrek van Top Notch uit Amsterdam (het bedrijf zit nu bij Universal in het pand te Baarn) wordt de hoofdstad bij tijd en wijlen flink gemist.

In zijn zoektocht naar een plek in Amsterdam stuitte Kees de Koning op het Oudekerksplein. De oudste plek van de stad, waar Amsterdam omheen is ontstaan. “Ik was op bezoek bij Red Light Radio en werd verliefd op die locatie. Via via werd ik gewezen op een pand tussen het kinderdagverblijf en drie peeskamers.”

Vereiste was dat de begane grond van de ruimte een zakelijke bestemming had. “We wilden wel een soort openbare locatie, maar ik hoef niet mijn eigen winkel te beginnen.”

De Koning benadrukt dan ook dat Quartier Putain geen ‘Top Notch Experience’ of flagshipstore wordt. “Ik zie voor me dat er showcases plaats vinden of een luistersessie. We willen er leuke dingen organiseren op gebied van muziek, literatuur en koffie. En met de plek zo dicht bij Red Light Radio en vlakbij Patta kan ik me ook voorstellen dat er gezamenlijk eens iets gebeurt. Maar belangrijk is dat het gewoon een hele goede koffietent wordt. Er zijn in koffiebars romans geschreven, revoluties bekokstoofd en relaties begonnen, laat die traditie hier maar voortleven.”

In de zaak staat ook een jukebox. In de machine komen tweehonderd singles die elke twee maanden wisselen. “We vragen een curator om de machine te vullen met singletjes. Iedere klant die een kop koffie koopt, krijgt een muntje en kan een track uitkiezen. We zullen zelf ook af en toe een 7” vinylsingle uitbrengen, te beginnen met Quartier Putain.” Quartier Putain zal streven om de hoogst haalbare kwaliteit koffie te serveren. Deze koffie zal door middel van een uitgebreide scala aan zetmethodes geserveerd worden, optimaal verzorgd door kundige barista’s. Als pronkstuk staat er een La Marzocco Strada op de bar. Met deze ‘Rolls Royce’ onder de espressomachine’s kan de klant geheel naar eigen smaak zijn of haar kopje koffie geserveerd krijgen.Vanaf 21 juni is iedereen welkom op de feestelijke opening. Die dag zal gevuld zijn met optredens en activiteiten. De officiële opening zal verricht worden door Drs. P zelf en Fit zal een aantal nummers van zijn solo album ‘Glen Faria’ akoestisch ten gehore brengen.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.