Gesponsord: Mooie documentaire of de achtergronden van de muziekscene

Iedereen die mij kent weet dat muziek een grote rol speelt in mijn leven. Van klassiek toch hardrock en van jazz tot pop. Alleen de dance-scene is eigenlijk aan mij voorbij gegaan. Niet alles, want voor een goed triphop-concert kan je me altijd wel weer uit m’n bed halen. Maar doorgaans was mijn mening altijd: Een dj is niets meer of minder dan een plaatjesdraaier. Toch heb ik de laatste jaren steeds meer respect gekregen voor de dance-scene. Artiesten als Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack en Hardwell hebben bewezen dat je als dance-dj zeker wel kan worden vergeleken met een popster.

Bij Jägermeister dachten ze daar ook zo over en vijf jaar geleden richtte het drankmerk hun eigen Jäger Music op. Inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van de festivals, en ook de artiesten bij het label zijn inmiddels niet de minsten. Denk aan namen als Dirtcaps, Cleavage of (hier in het Zuiden van het land goed bekende) Puinhoop Kollektiv. En als je die niet kent, ken je zeker Yellow Claw wel, die al sinds jaar en dag over de hele wereld te vinden zijn met hun shows op grote festivals. Een zwaar leven, zwaarder dan je zou verwachten en om het vijf-jarig jubileum van Jäger Music luister bij te zetten maakte regisseuse Isabel Lamberti voor het label een mooie documentaire in het kader van #JAGERMUSIC5YR. Jäger Music vroeg me om deze post te schrijven over deze mooie documentaire in verband met hun vijf-jarig bestaan.

In onderstaande documentaire zie je gevestigde namen als Dirtcaps, Cleavage, Yelloclaw, Puinhoop Kollektiv, Yung Feurich en Moksi in hun studio, het dagelijks leven en draaidend in de clubs of op de festivals. Gesprekken over hun muziek, maar zeker ook over de gedachten die in hun hoofd spelen. Mensen die me goed kennen zullen me gek noemen, maar ik heb echt geboeid naar deze documentaire zitten kijken (en wel twee keer ook). In de tijd dat ikzelf nog tourde was het natuurlijk wel anders, en natuurlijk stond ik (gelukkig) niet zo zelf op het podium, maar op de een of andere manier geeft de docu toch wel een beetje de sfeer weer die om het tour en muziekwereldje heen hangt. En dat is verdomde interessant!

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.