Vrijdagavond: The Cool Quest avond!

Het is niet dat ik het wekelijks doe; 3 concerten in één week, maar als je uitgenodigd wordt bij New Cool Collective feat Mark Reilly (Matt Bianco), Toto en The Cool Quest, dan moet je gewoon even wat geld opzij zetten voor wat extra treinkaartjes. In het Bossche W2 Poppodium werd voor vrijdagavond een feestje aangekondigd: Most upcomming funky band The Cool Quest daalde vanuit Zwolle af naar de Brabantse hoofdstad voor een avondje onvervalste muziek. Nu heb ik sowieso al wat met Zwolle, en met funk, dus wat moet je… Een feest werd aangekondigd, en een feest zou het worden.

Opener van de vrijdagavond was Straight from the Fridge, die in Den Bosch een thuisconcert gaf. Zanger Hugo den Hartog probeerde vanaf het begin de zaal van harte op te warmen, maar had het geluid niet helemaal mee. Zat er dan ook een enkele keer naast, en dat is jammer, want de ban bedoelt het goed en heeft ook zeker wel potentie. Halverwege hun drie kwartier durende voorprogramma-set, sloeg de knop om en liep het plotsklap als een trein. De Jamiroquai-achtige sound van de band zou door een wat spacy’er effect vanuit de toetsen en wat meer aankleding van de band, nog meer de moeite waard zijn geweest. Wellicht een volgende keer, want ik ga de band zeker in de gaten houden

SR4A1313_TheCoolQuest

The Cool Quest zelf is inmiddels al redelijk doorgebroken in Nederland en dat merkte je. Verschillende tv optredens en landelijke radiostations waagden zich inmiddels aan de band en niet voor niets. De band stond vanaf minuut één als een rots. Frontman Vincent Bergsma weet duidelijk waar de band staat en waar de band naar toe gaat. Bergsma flowt over het podium als was hij op het podium geboren. Het gemak waarmee hij de zaal bespeelt, geeft duidelijk weer dat de zanger een geboren performer is.

Ondanks dat de zaal niet was uitverkocht, was het in W2 Poppodium een gezellige drukte. Wellicht precies een mooi aantal bezoekers om niet te dicht op elkaar te staan, en genoeg plaats te hebben om lekker te dansen, want dat gebeurde. En allemaal ten verdienste van Bergsma en zijn collectief. De wijze hoe de frontman over het podium danste en interacteert met het publiek is een feest om naar te kijken. Pak daarbij het einde, waarbij de band in een mime-freeze- setting het concert afsloot; Het getuigt alleen van pure klasse.

SR4A1336_TheCoolQuest

The Cool Quest is wellicht op het juiste moment ontsproten, want nu Neerlands bekendste funkband Gotcha! er mee op houdt, staat The Cool Quest klaar om het stokje over te nemen. Leuk, want mijn eerste concert in W2 ooit was er een van Gotcha!, eind jaren ’90. Ik hoop alleen niet dat dit nu m’n laatste concert in de W2 was.

Foto’s (c) Armelle van Helden

SR4A1363_TheCoolQuest

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.