River Island Design Forum presents Lou Dalton

Het River Island Design Forum is een creatief samenwerkingsproject dat Britse designers een platform geeft om hun unieke design talent te tonen. Voor SS16 kondigt River Island met veel trots de samenwerking aan met Lou Dalton als nieuwste invloedrijke ontwerper voor het Design Forum. Dalton treedt in de voetsporen van eerdere designers zoals: James Long, Christopher Shannon en Baartmans & Siegel.

Lou Dalton heeft zichzelf gevestigd als een ster van de Britse menswear. Haar ontwerpen kunnen synoniem worden genoemd met een indrukwekkende aandacht voor detail en moderne esthetiek.Dalton heeft het vermogen om uitzonderlijk comfortabele kledingstukken te ontwikkelen die er stuk voor stuk excentriek uitzien.

De 13-delige River Island x Lou Dalton Design Forum collectie biedt een moeiteloze mix van ontwerpen. Katoenen sweatshirts zijn technisch geconstrueerd met papiergewicht nylon mouwen en details van ritsen. Moderne sportkleding wordt gecombineerd met traditionele pasvormen zoals we terugzien bij het shirt met geribde kraag en lange mouwen. Items die samengesteld zijn met fel gekleurde vakken en inzetstukken zorgen voor een levendig gevoel. Daarnaast wordt een gevoel van nostalgie en jeugdige rebelsheid opgeroepen door het slogan shirt. ‘Lou Dalton 73’ staat opvallend afgedrukt op de voorzijde met een glanzende afdruk. Ook verschijnt dit ontwerp op de shopper dat volledig van gerecycled materiaal is gemaakt.

Dalton haalt haar inspiratie uit het boek van fotograaf Perry Ogden, ‘Pony Kids’ en uit films zoals ‘The Rat Catcher’ en ‘The Selfish Giant’, dat het verhaal verteld over kinderen uit de arbeidersklasse die persoonlijke en werkrelaties ontwikkelen met paarden. Ieder verhaal creëert een sterk gevoel van nostalgie zonder duidelijke lijn tussen het stads- en plattelandsleven. Deze invloeden zien we terug in de collectie. Het meest opvallende item van de collectie is een navy/blue mesh jacket met mouwen van nylon en oversized zakken dat een modern contrast weergeeft tussen textuur en kleur. Klassiek maatwerk zien we terug in de navy blazer en broek dat mooi gecombineerd kan worden met het witte shirt om zo een smart seperate look te creëeren. Een ander essentieel item voor aankomend seizoen is de grijze mesh capuchon jas met oranje en navy accenten.

Om de lancering te vieren wordt er een korte film, geregiseerd door Fred Rowson, getoond naast andere films tijdens London Collections Men in januari 2016. Deze fashion film screening is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen de British Fashion Council en River Island dat alweer voor de 9de keer wordt georganiseerd.

 

De carièrre van Lou Dalton begon toen ze na haar school een stage aannam in maatwerk en patroon snijden. Haar verlangen om een meer creatieve rol te spelen leidde tot vervolg studies en uiteindelijk tot een Master Degree in menswear aan de Royal College of Art in 1998. Na haar afstuderen vertrok Lou naar Italië om te werken als een design consultant, een baan die ze behield bij haar terugkeer naar Londen met klanten als Hamish Morrow en Stone Island. Lou’s kenmerkende stijl heeft tot veel opwinding en steun geleidt onder invloedrijke mensen. Tot op heden heeft dit geresulteerd in awards van Fashion East en de BFC NEW GEN MAN.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.