Less is more: de nieuwe COOLPIX A100 en A10

Afgelopen week heb ik een nieuwe compactcamera gekocht. Het werd tijd. het was wel een keuze tussen twee camera’s die dicht bij elkaar liggen. De Nikon COOLPIX A100 en de COOLPIX A10. De COOLPIX A100 heeft 20,1 megapixels en is een slank uitgevoerde, stijlvolle camera, uitgevoerd in aantrekkelijke kleuren.  Met 5x optische zoom (uitbreidbaar tot 10x Dynamic Fine Zoom1) kunnen mooie close-ups van familie en vrienden worden gemaakt. De vederlichte COOLPIX A100 beschikt over een groot aantal functies die het fotograferen makkelijk maken en betere resultaten opleveren. Met de Glamour-retouchering kan bij jezelf of anderen make-up worden bijgewerkt of toegevoegd, wallen worden verwijderd en tanden witter worden gemaakt. Omdat filmen bijna net zo belangrijk is als het maken van foto’s, gebruik je de COOLPIX A100 om gemakkelijk scherpe filmpjes te maken in HD.

De COOLPIX A10 is een 16,1 megapixel-compactcamera met een comfortabele greep waardoor de camera lekker in de hand ligt. De COOLPIX A10 is dankzij de overzichtelijke knoppen en de indeling van het menu heel eenvoudig te bedienen zodat met veel plezier mooie foto’s kunnen worden gemaakt. Met de 5x optische zoom kan de camera zowel close-ups van gezichtsuitdrukkingen als foto’s van grote groepen maken. Beelden kunnen vóór de opname worden verbeterd met diverse speciale effecten, terwijl sneleffecten direct na de opname in de camera kunnen worden toegepast. De glimlachtimer is een handige feature van de COOLPIX A10 die er voor zorgt dat een foto precies op het moment gemaakt wordt wanneer de persoon in beeld glimlacht. Het effect ‘Huid verzachten’ zorgt voor perfecte portretten. Gebruik ten slotte de filmopnameknop om eenvoudig te schakelen tussen foto’s maken en HD-films opnemen.

Ikzelf ben uiteindelijk voor de COOLPIX A100 gegaan, toch omdat die iets beter lijkt dan de COOLPIX A10, maar ik kan me goed voorstellen dat je de COOLPIX A10 zou nemen.

Welke zou jij nemen?

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.