Legrand onthult een toekomstconcept voor het bedienen van uw huis

Tijdens “Futur en Seine”, de 5e editie van het International Digital Festival, presenteert Legrand het nieuwste visionaire project, Flocoon. Deze familie van conceptuele producten creëert een nieuwe relatie tussen thuisbedieningssystemen en eindgebruikers en biedt een simpele en intuïtieve ervaring via subtiele gebaren.

Zoals bij een conceptauto, toont de Flocoon-familie van thuisbedieningssystemen de toekomstige richting. Technologie verdwijnt op de achtergrond om ruimte te maken voor een intuïtieve, interactieve ervaring waar de focus ligt op de relatie tussen mens en product.

Legrand Reveals a Future Concept at Futur en Seine: Flocoon, Gentle Gestures for Controlling your Home

Het vloeiende ontwerp van de objecten suggereert dat de gebruiker kan communiceren via natuurlijke gebaren door intuïtieve vormen. De zachte siliconenafwerking nodigt uit tot aanraken. De bedieningselementen bieden simpele basisfunctionaliteit die kan worden verbeterd door het gebruik van een smartphone of een tablet.

De door de natuur geïnspireerde Flocoon-familie creëert een nieuwe ontwerptaal voor thuisbedieningssystemen. Ze worden een soort tweede huid die de wanden subtiel bekleden. Ze bieden een natuurlijke en eenvoudige interface die naadloos aansluit op de hedendaagse levensstijl.

De Flocoon-familie geeft de gebruiker de vrijheid om de instructies waar dan ook te geven: op de wand, op meubilair, in natte ruimtes… Elk product heeft een specifieke vorm die is gerelateerd aan zijn functionaliteit:

PAD – Een voorzichtig tikje op het oppervlak van het product is voldoende om de bediening te activeren.

UP-DOWN – een intuïtieve dimmerbediening die niet alleen werkt als een aan | uit-bediening, maar die via een schuifbeweging ook een vloeiende dimfunctie biedt.

WARM-ME – een intuïtieve thermostaat die reageert op natuurlijke gebaren. Om een ruimte op te warmen hoeft de gebruiker het bedieningselement slechts een kort moment met de hand te bedekken om aan te geven dat men de temperatuur iets wil verhogen. Als de ruimte gekoeld moet worden kan men zachtjes tegen het oppervlak blazen.

SKY-VIEW – de ultieme stemmingsverbeteraar voor elke ruimte. Dit apparaat kan geanimeerde beelden projecteren op het plafond van de ruimte om het weer buiten te reflecteren of de atmosfeer van een speciaal evenement te verlevendigen met abstracte themabeelden.

MASTER TREE – De takken van de boom maken verbinding met verschillende ruimtes van het huis en kunnen individueel bediend worden. Onderaan de boom ligt de hoofdschakelaar die alle bedieningselementen in één keer aan en uit kan schakelen.

Sponsored Video