Gesponsord: De nieuwe Volvo V90 Cross Country staat in de showroom

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk staat ‘ie bij de dealer: De nieuwe Volvo V90 Cross Country. En wat is het een plaatje he, met z’n standaard All-Wheel Drive en Hill Descent Control. In vergelijking met de voorloper, staat de nieuwe Cross Country 65 millimeter hoger op de wielen. Lekker stoer dus, want hiermee komt de bodemvrijheid van de auto op 21 centimeter!

Goed, we moeten eerlijk zijn, de Volvo V90 Cross CountryD4 AWD is er niet voor iedereen. De prijzen beginnen bij €64.195 voor het exclusieve Zweedse design, dat bekend staat om zijn extreem veilige auto’s. Met een exclusieve bodykit en 18” lichtmetalen velgen en het speciale ‘touring’-onderstel is het een van de stoerste auto’s voor de hele familie. Het is echter wel een van de meest betaalbare auto’s in het topsegment.

De Volvo V90 Cross Country is verkrijgbaar als handgeschakelde auto, maar natuurlijk ook in uitvoeringen met de befaamde Geartronic, de automatische versnellingsbak van Volvo. Het wordt daarmee het nieuwe vlaggenschip van Volvo hoewel het vorige vlaggenschip, de S80. De S80 blijft overigens wel gewoon in productie en wordt niet vervangen door de nieuwe V90.

The Get Away Car

De nieuwe Volvo V90 Cross Country wordt gepresenteerd als ‘The Get Away Car’, als de metgezel met wie je kunt ontsnappen aan het drukke leven. De V90 Cross Country geniet van extra comfort door het zachter afgestemde speciale ‘touring’-onderstel. Om het comfort helemaal af te maken is de wagen standaard uitgerust met Spotify en is er de mogelijkheid om Apple CarPlay te laten installeren.

Qua veiligheid is de Volvo zoals altijd uitgerust met de meest uitgebreide veiligheidssystemen. Zo bevat de auto City Safety met Large Animal Detection, Adaptive Cruise Control, Pilot Assist II, Lane Keeping Aid en Distance Alert. Een veiliger auto kunnen wij ons niet voorstellen.

Dit artikel wordt gesponsord door Volvo, dat echter niet redactioneel betrokken is geweest bij het schrijven van de post.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.