Frisse nieuwe start van 2016 met grote events in Kroatië

We hebben nèt het nieuwe jaar verwelkomd met 366 nieuwe dagen vol mogelijke fantastische ervaringen. Kroatië heeft een aantal indrukwekkende evenementen gepland die plaatsvinden aan de ongerepte Adriatische kust tot in de fantastische natuurparken in het binnenland. Kroatië biedt naast schoonheid ook diverse mogelijkheden om de natuur in te gaan of architectonische bijzonderheden te bezichtigen. Of je voorkeur nu uitgaat naar eilandhoppen, het ontdekken van oude steden, het proberen van het beste lokale eten en drinken of een portie fanatiek sporten: Kroatië heeft veel te bieden in de zomermaanden, maar ook tijdens de rest van het jaar. Indien je van sportwedstrijden, live muziek of wijnproeven houdt of toch liever Carnaval in het buitenland wilt vieren, wij hebben de hoogtepunten van 2016 De geschiedenis, natuur en gastronomie van Kroatië maken dit land voor iedereen met een liefde voor de zee, goed eten, cultuur en sport buitengewoon hemels. Buiten het hoogseizoen is de sfeer er nog kalmer en relaxter en dus is het gemakkelijker om het ‘echte’ Kroatië te voelen. Ervaar de traditionele kant van het land tijdens het kleurrijke carnaval in Rijeka van 17 januari tot 10 februari 2016. Het hoogtepunt van alle carnaval-festiviteiten in de Kvarner-regio is de Internationale Carnaval Parade in Rijeka. Bijna vier weken vol parades met uitzinnige praalwagens en duizenden maskers. Vele toeschouwers uit Kroatië en daarbuiten kijken hun ogen uit bij de wedstrijd tussen verbeelding, humor en originaliteit.

Kroatië is zoveel meer dan een zomerse strandbestemming. Je voelt de spirit en soul tijdens de welbekende traditionele winterviering in Dubrovnik van 26 januari tot 2 februari 2016. De festiviteiten, namelijk die van Saint Blaise en de Dag van de Stad Dubrovnik vinden plaats in Zuid-Kroatië. Op het muzikale programma staan optredens van de beste Kroatische artiesten. Er zijn kunsttentoonstellingen, workshops en regionale wijnproeverijen. Wijnliefhebbers zijn ook meer dan welkom in Kroatië – er groeien namelijk meer dan 200 diverse soorten druiven.

Van zonnige stranden en Romeinse aanzichten aan de Adriatische kust tot de natuurparken in het binnenland, Kroatië heeft een grote natuurlijke en architectonische verscheidenheid. Om te genieten van de indrukwekkende, ongerepte Kroatische natuur kun je het lente-seizoen op 5 maart met sportief enthousiasme starten aan de Škraping International Trekking Race. Het is een unieke Internationale Trekking race op scherpe eilandrotsen en kan omschreven worden als een extreme sport. De race wordt ieder jaar gehouden op het Pasman eiland en kent drie categorieën. Ultra-trail van ongeveer 47 kilometer, Challenger van 25 kilometer en de Light-Jogging van ongeveer 12 kilometer. De race is een groot spektakel voor bezoekers, toeristen en atleten die Kroatië en zijn natuurlijke verscheidenheid willen ervaren.

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. Het land beschikt over een rijk cultureel erfgoed. De geschiedenis in combinatie met de jeugdige geest en de bruisende energie maken Kroatië een onweerstaanbare bestemming voor mensen die op zoek zijn naar diversiteit. Adembenemende natuur, talloze stranden, een rijk gastronomisch aanbod, avontuur, sport en wellness – Kroatië is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken.

Verken bijvoorbeeld de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bezoek de verschillende eilanden van de Split-archipel, ga op truffeljacht in Istrië, ga paragliden over de Plitvicemeren, ontdek Zagreb en zijn oude smalle straatjes en verborgen steegjes, ga vogels spotten in natuurpark Kopački rit, feest de hele nacht door op het strand Zrće in Novalja of geniet van een heerlijk ontspannen dagje met het hele gezin op het strand Zlatni Rat: Kroatië biedt werkelijk voor elk wat wils.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.