Michter’s introduceert exclusieve flessen van US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon

Michter’s Distillery, met de thuisbasis in Louisville, Kentucky, introduceert op beperkte basis een nieuwe, innovatieve Amerikaanse whisky, US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon. Michter’s heeft een rijke en lange traditie als het gaat om het aanbieden van traditionele Amerikaanse whisky’s van ongeëvenaarde kwaliteit. Elke aanbieding is gerijpt tot de volwassen top. Michter’s veelgeprezen assortiment omvat Single Barrel Rye, in heel kleine batches geproduceerde bourbon, Single Barrel-bourbon, ongemengde Amerikaanse whisky, en de originele Sour Mash whisky.

MICHTER'S DISTILLERY, LLC LOGO

Met het nieuwste US*1-product, Toasted Barrel Finish Bourbon, heeft Michter’s iets geheel nieuws gerealiseerd via het eigenzinnige gebruik van twee verschillende vaten waarin de bourbon rijpt. Voor deze eenmalige introductie laat Michter’s zijn US*1-bourbon op de gebruikelijke wijze tot volle wasdom rijpen, waarna de bourbon voor een extra tijdsperiode wordt overgebracht naar een speciaal aangepast vat voor de afrijping. Dit unieke afrijpingsvat is gemaakt van houten duigen die gedurende 18 maanden zijn gedroogd met lucht en het vat wordt gedurende een nauwkeurige tijdsspanne getoast, maar nooit geschroeid zoals een typisch bourbonvat.

Michters Toasted Barrel

Volgens de President van Michter’s, Joe Magliocco, is het geen toeval dat de beperkte versie van Michter’s US*1 Toasted Barrel Bourbon wordt gebotteld met een alcoholgehalte van 91,4 (het volumepercentage aan alcohol bedraagt 45,7%), exact hetzelfde alcoholgehalte als de nog lopende aanbieding van Michter’s voor US*1 Bourbon. “We wilden de loyale klanten van Michter’s de kans geven om er eens goed voor te gaan zitten en elk van de twee US*1 Bourbon-aanbiedingen tegelijkertijd te proeven en het verschil tussen de twee te ervaren”.

Sponsored Video