Jack Pack – Jack Pack

Sony Music heeft in oktober van dit jaar de eerste CD van de nieuwe ‘swing kings’ en de winnaars van Britain’s Got Talent finalisten gereleased. Een kwartet dat zich kan scharen inderdaad in de categorie ‘swing’. De heren Jack Pack zijn crooners van de eerste orde en mogen zich van mij absoluut in het rijtje van o.a. Michael Bublé, Perry Como en Lee Towers plaatsen.

Ze brengen op debuutalbum ‘Jack Pack‘ songs in de beste traditie van de grote Amerikaanse big-bands. Met een vol, zeer vet geluid wat op elke installatie goed gaat klinken brengen ze covers. Sentimentele covers die zelfs door niet jazz-liefhebbers zullen worden herkend en al snel worden meegeneurierd. Nummers als ‘Mack the Knife’, “Story of my life’, ‘Say you love me’ scoren makkelijk. ‘Light my fire” in een big band setting is goed en bijzonder te noemen. Je zult als je dit album opzet op een feestje geen opmerking krijgen “Pfff jazz”, want deze vorm kan iedereen snel waarderen. En daar zit nu net de valkuil.

Toegegeven: Het is een makkelijk in het gehoor liggend album. Weinig origineel en netjes uitgewerkt en het doet je afvragen of we niet met zijn alle dit al vaker hebben gehoord. Voor een eerste album zal het absoluut een succes zijn, en jong en oud zal dit kunnen waarderen. Je vraagt je wel af wat een volgende stap voor deze jongens gaat zijn, meer van hetzelfde of kunnen ze toch buiten hun grenzen kunnen gaan. Niets dan goeds toegewenst en hopende dat hun dromen echt werkelijkheid worden hebben met hun eerste album nog niet echt kunnen overtuigen. (6/10) (Sony Music)

Sponsored Video