Cargill speelt in op de vraag naar Belgische chocolade

De vraag naar Belgische kwaliteitschocolade stijgt snel. Daarom investeert Cargill in een nieuwe productielijn voor vloeibare chocolade in zijn productiefaciliteit in Moeskroen. De investering verhoogt de capaciteit van het bedrijf voor de productie van melk- en pure chocolade en creëert tot tien nieuwe, lokale jobs.

De vraag naar Belgische kwaliteitschocolade stijgt snel. Daarom investeert Cargill in een nieuwe productielijn voor vloeibare chocolade in zijn productiefaciliteit in Moeskroen. De investering verhoogt de capaciteit van het bedrijf voor de productie van melk- en pure chocolade en creëert tot tien nieuwe, lokale jobs.

Investering in vloeibare chocolade
De nieuwe productielijn zal in het laatste kwartaal van 2018 door Cargills cacao en chocolade activiteiten worden geopend. Met een investering van € 12 miljoen ($ 14 miljoen) zal het bedrijf zijn capaciteit verder kunnen verbeteren en uitbreiden. De investering komt er als antwoord op de groeiende vraag van de klant naar kwaliteitschocolade, op maat van individuele klantenspecificaties. Het weerspiegelt Cargills voortdurende engagement om klanten een breed en constant aanbod van op maat gemaakte chocolade en chocoladeproducten aan te bieden.

Vraag naar Belgische kwaliteitschocolade
De nieuwe productielijn zal, samen met Cargills diepgaande kennis over chocolade, uitgebreide ervaring binnen de voedingssector en gespecialiseerde R&D-vaardigheden, voedselproducenten helpen om te innoveren in een markt die wordt gekenmerkt door snelgroeiende klantenvoorkeuren en verwachtingen. Inge Demeyere, managing director voor Cargills chocolade- en componentenactiviteiten in Europa, zegt: “Consumenten zijn op zoek naar zoete verwennerijen, wat de vraag naar kwaliteitschocolade aandrijft. Met de nieuwe productielijn zullen we beter kunnen beantwoorden aan de Belgische vraag naar chocolade. We zullen bovendien ook internationale klanten die willen genieten van de topreputatie van België, meer Belgische kwaliteitschocolade kunnen bieden. Bij Cargill zetten we ons in op de langetermijngroei in de Belgische chocolademarkt.”

Momenteel stelt Cargill in Moeskroen ongeveer 150 mensen tewerk in productie en gerelateerde diensten. België is al jaren een centraal punt voor Cargills cacao en chocolade activiteiten, dankzij de iconische chocoladetraditie van het land en de sterke focus op veiligheid en productintegriteit. De faciliteit in Moeskroen verwerkt pure en melkchocolade in vloeibare en vaste vorm voor producenten van snoepgoed, koekjes, bakkersproducten, roomijs en artisanale toepassingen. Het bedrijf heeft nog een chocoladesite in België, meer bepaald in Antwerpen. Daar wordt vloeibare en vaste chocolade geproduceerd.

Cargill kreeg in 1953 voet aan wal in België, via een Antwerps kantoor voor graanimport. Nu hebben ze meer dan 1.000 werknemers in acht locaties: Antwerpen (twee locaties), Izegem, Gent, Herent, Vilvoorde, Mechelen en Moeskroen. Het bedrijf heeft een aantal verschillende en uiteenlopende bedrijfstakken in het land, inclusief de productie van voedingsingrediënten en het verwerken, verdelen en verhandelen van talrijke graansoorten en oliehoudende zaden. Ook de Europese hoofdzetel voor de voedselactiviteiten en het Europese R&D-centrum van Cargill bevinden zich in België.

Cargill Cocoa & Chocolate biedt zijn klanten betrouwbare kwaliteitsproducten en -diensten aan om hen te helpen groeien, nu en in de toekomst. Ze bieden voortdurend een groot gamma producten, inclusief cacaopoeder, cacao-extract en cacaoboter, chocolade, vullingen en coatings waarmee onze klanten zich onderscheiden van de rest. Cargill biedt gemoedsrust op korte en lange termijn: Ze werken dag in, dag uit met de hoogste veiligheidsstandaarden, en bieden door inzicht gedreven prijsrisicomanagement en duurzame cacaodiensten. Voor de ontwikkeling en optimalisatie van recepten hebben ze wereldwijd zeven gespecialiseerde Application Centers. De inzichten in markt- en consumententrends maken ons, samen met onze innovatieve steun en consistente prestaties, een proactieve partner in alle grote consumentenmarkten. De verwerkingssites van Cargill in België, Brazilië, Canada, Ivoorkust, Frankrijk, Duitsland, Ghana, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS voldoen volledig aan de hoogste voedselveiligheidsstandaarden.

Om een goede kwaliteit en een duurzame aanlevering van de cacaobonen te garanderen, heeft Cargill zijn eigen sourcingactiviteiten voor cacaobonen met betrekking tot het aankopen, behandelen en exporteren van cacaobonen in Brazilië, Kameroen, Ivoorkust, Ghana en Indonesië. Door de aanwezigheid in alle belangrijkste producerende landen kunnen ze de volledige toeleveringsketen overzien, van de oorspronkelijke bonen via cacao tot de chocolade op de toonbank van onze eindklanten.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.