Nieuw Nederlands chique fietsenmerk JACOB mikt op top

Nederlanders en fietsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met ruim 19 miljoen fietsen in heel Nederland en een gemiddelde van 1,2 fietsen per persoon kunnen we er wel van uitgaan dat de fiets een belangrijke rol speelt als het gaat om ‘van A naar B komen’. In de huidige wereld waarin iedereen altijd tijd tekort heeft, is snelheid key als het gaat om vervoer. Daarnaast willen we, als het even kan, ook nog graag knap voor de dag komen op onze trouwe tweewieler…

Reden genoeg voor twee jonge Amsterdamse ondernemers om een eigen fietsenmerk te starten, genaamd ‘JACOB’. Eén van de oprichters vertelt: “Ik wil graag snel door de stad rijden, maar niet op mijn peperdure carbon racefiets. De andere optie is mijn brakke oude fiets, maar dat ziet er niet uit”. Zijn compagnon wilde vooral een unieke fiets die opvalt in zowel design als kleur ten opzichte van alle standaard ‘omafietsen’.

jacob2Het resultaat van maandenlange discussies en diverse designs over dè JACOB fiets, is een zogenaamde ‘fixie’. Een fixie is zowel licht, snel als minimalistisch. JACOB fixies zijn kwalitatief hoogwaardig geproduceerd, vergen weinig onderhoud en hebben een uniek clean design in drie opvallende kleuren!

Of je je nu zo snel mogelijk door de stad moet kunnen bewegen tussen afspraken door, lange afstanden naar school of werk moet fietsen of geassocieerd wil worden met een unieke bike, met een echte JACOB van Amsterdams design zit je in ieder geval goed!

Momenteel ontwikkeld de fietsen trend zich in een rap tempo in Nederland. Nieuwe ‘fietscafé’s’ ontpoppen zich in diverse grote steden (De Fietskantine in Amsterdam en Lola Bikes and Coffee in Den Haag) en menig fixie siert het interieur van diverse hippe café’s en conceptstores.

De fixed gear of fixie trend is overgewaaid uit de fietskoeriersubcultuur. De koeriers bouwden fietsen waar praktisch niets op zat, geen bel, geen fietspomp, geen versnellingen en zelfs geen handrem. De gedachte was simpel: ‘wat er niet op zit, kan ook niet stuk’. Bovendien scheelt het gewicht. Wat overblijft is een lichtgewicht en daardoor extreem snelle fiets met een minimalistische look & feel.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.