‘Gesponsorde video: Contactloos betalen is makkelijker dan we denken

Je hebt er allemaal al van gehoord inmiddels: contactloos betalen. Gewoon even je bankpas tegen de betaalautomaat houden en klaar is Kees. Het lijkt zo simpel en daarom zijn wij Nederlanders ook altijd meteen kritisch: klopt het wel, zit er geen addertje onder het gras, en: is dat wel veilig?

ing

Kijk, over veiligheid kunnen kort zijn: contactloos betalen is net zo veilig als gewoon pinnen. En er zitten geen echte addertjes onder het gras. Met contactloos betalen reken je eenvoudig en snel af door je bankpas even tegen de betaalautomaat aan te houden. Je kan op die manier bedragen tot en met € 25 zonder pincode afrekenen. Erg makkelijk om een kop koffie, de krant, een tijdschrift of een rolletje snoep af te rekenen. En het is gewoon mogelijk, alleen weten veel mensen nog niet hoe en hoeveel gemak ze ervan hebben.

In het bovenstaande filmpje zagen we het al: Met het grootste gemak rekende de dame haar boodschappen af, terwijl haar schaduw-koopster nog bezig was met de bankpas in de gleuf te stoppen. Het contactloos betalen werkt in feite zoals het gebruik van de OV-chippas in de bus en in de trein: Je houdt je pas tegen de paslezer aan en alles is klaar.

ing

Natuurlijk zit er een kleine beveiliging in: Er geldt per bankpas een bedrag van maximaal €50, voordat u weer eenmalig toch uw pincode moet intoetsen. Daarna kunt u gewoon weer verder met contactloos kunt betalen. En om de laatste mensen nog over de streep te trekken: Ook al verliest u uw bankpas; Het geld dat na verlies of diefstal toch wordt afgeschreven van uw pas door middel van contactloos betalen, wordt volledig vergoedt door uw bank.
ing

Dit artikel is gesponsord door ING bank. De ING bank heeft echter geen redactionele invloed uitgeoefend op het artikel. Aan uitspraken in het artikel kunnen geen rechten worden ontleend.

Sponsored Video