Brits merk daagt Zwitserse luxehorlogebranche uit

Het Britse merk voor luxehorloges, Christopher Ward (Londen), heeft de Zwitserse horlogebranche, met een wereldwijde omzet van $23 miljard, geschokt door het ontwerp aan te kondigen van zijn in eigen bedrijf gemaakte uurwerk – de motor van het horloge – Calibre SH21. Chris Ward, de gelijknamige mede-oprichter van het merk, beschrijft dit als “waarschijnlijk de belangrijkste ontwikkeling in de horlogebranche van een Brits merk in de afgelopen 50 jaar”.

C9-5Day-Blue-Brown_11712664v2-200x300Christopher Ward is opgericht in 2004 en heeft een radicaal nieuw bedrijfsmodel ontwikkeld doordat het als ’s werelds eerste merk voor luxehorloges strikt online opereert. Met ca. 40% van de verkopen in het buitenland, is de Verenigde Staten de grootste individuele afzetmarkt, en er worden meer mechanische horloges verkocht dan van welk ander merk uit het Verenigd Koninkrijk dan ook. Nu heeft het bedrijf, hoewel het een jong en onafhankelijk merk vertegenwoordigt, zich naar een nieuw niveau ontwikkeld met de lancering van zijn in eigen beheer gemaakte uurwerk – Calibre SH21.

Mike France, één van de drie mede-oprichters van Christopher Ward, legt het belang van de lancering uit: “Vorig jaar hoorde de directeur van een Zwitsers luxemerk geruchten over de Calibre SH21 en – hij was kennelijk beledigd- – zijn reactie was: “Wat geeft u de vrijheid om dat te doen?”

C9-Movement_1277722v2-300x263

“Wij veroorloven onszelf de vrijheid om dit te doen. Tien jaar geleden hebben we ’s werelds eerste zuivere online bedrijfsmodel opgericht; een nieuw paradigma bij het combineren van superieure kwaliteit met ongekende waarde, die een uitdaging vormde voor de norm van de branche. Tegenwoordig gaan we verder en op weg naar een nieuw niveau van onafhankelijkheid, dat de toekomstige groei van het bedrijf versterkt en ons in staat stelt een familie van uurwerken te ontwikkelen. De eerste daarvan is de mooie C9 Harrison 5 Day Automatic is, waarin de Calibre SH21 huist, die we ook vandaag hebben gelanceerd.”

“Onze fusie met Synergies Horlogères voegt de ervaren branchekennis van Jorg Bader èn het opmerkelijke ontwerpvermogen voor horloges van de jonge horlogemaker Johannes Jahnke toe aan ons nieuwe gefuseerde bedrijf – Christopher Ward London Holdings. Samen zullen we de branche voor luxehorloges nog meer verrassingen laten zien en ons merk naar een hoger plan brengen.”

C9-5Day-White-Brown_11580532v2-200x300

De productie van het nieuwe uurwerk wordt mogelijk gemaakt door de fusie.Veel merken in de branche voor luxehorloges worden met een intense druk geconfronteerd door de zeer beperkte leveringsstrategie van de grootste fabrikant van uurwerken in de branche, de Swatch Group. Calibre SH21 geeft Christopher Ward een grotere mate van onafhankelijkheid en de zekerheid om zijn eigen route uit te stippelen.

Sponsored Video