Van de hoofdredactie…

Toen ik enige tijd geleden een keer de tijd had om een boek te lezen, kon ik maar niet los komen van de sfeer die in het boek hing. De sfeer van een ouderwetse gemoedelijkheid, een chique herensociëteit en een elegantie die tegenwoordig vrijwel weg is. Helaas, want als je de rotzooi die je tegenwoordig soms aantreft zou moeten vergelijken met hoe het in bijvoorbeeld de jaren 20 van de vorige eeuw was, hoef ik niet te twijfelen.

Persoonlijk prefereer ik een goed glas whiskey boven een pilsje en een blokje overjarige kaas boven een bitterbal. En een comfortabele leren zetel met een platenspeler met daarop een plakje oud zwart goud. Jazz heeft dan de voorkeur, hoewel soul, funk of soms ook oude rock onder de naald door mag draaien. En dat alles in een gedimd licht, na een dagje heerlijk rondtouren in een oude klassieker.

Dit alles is helaas voor velen slechts utopie en ook in mijn drukke bestaan is er helaas niet iedere dag de tijd voor, zelfs niet eens iedere week. Maar toch, de klasse die men een enkele keer nog tegen komt, in bijvoorbeeld een luxe jazzclub in Londen, Ronny Scotts is daarbij een persoonlijke favoriet, is voor de meesten in mijn omgeving toch een kwestie van genieten. Genieten wat dan toch weer veel te weinig gebeurd. En juist daarom is Queez; In het Arabisch het woord voor ‘goed’, ’top’ of ‘perfect’. Klasse en stijl zoals het hoort.

Queez zal daarom alleen maar artikelen brengen van hoogstaande klasse, zowel qua inhoud als qua uitstraling. Dat is waar wij van houden, dat is waar wij voor staan. En daar mag u ons aan houden.

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.