Leolux zet Italiaans design in de schijnwerpers

Italiaanse lijnen voeren de boventoon bij Leolux. Het merk pakte eerder dit jaar al groot uit met het werk van de Italiaanse ontwerper Gino Carollo. In het middelpunt staat Rego; een bankenprogramma waar allure en elegantie vanaf spatten. Vol overtuiging zet Leolux haar nieuwe topmodel in de spotlight. Meer nieuws is er in de vorm van de rasechte comfortbank Nardo en de introductie van verlichting in de Leolux-collectie.


Italiaanse allure en elegantie

Het bankenprogramma Rego van Gino Carollo straalt de pure elegantie uit waar Italiaans design patent op lijkt te hebben. Het model is door Leolux speciaal ontwikkeld voor het topsegment. Elke bank en elk element zijn met hun vloeiende lijnen een sculptuur op zich. De onderdelen van het Rego-programma zijn voor het overgrote deel rond van vorm, met een ronde chaise longue, gebogen elementen en een ronde poef. Alles bij elkaar is Rego een zeer omvangrijk bankenprogramma, dat met zijn schitterende afwerking en elegante, dunne armen een onbetwiste eyecatcher is. Een speciale vermelding verdienen de markante poten, die uit de flanken van de bank tevoorschijn komen.

image

Vormverwantschap in tafelserie

Meer Italiaanse sfeer proef je bij de salontafels Rolan. Ze zijn eveneens door Gino Carollo ontworpen en niet geheel toevallig sluiten ze nauw aan bij het Rego programma. Rolan komt in maar liefst vijf varianten, elk leverbaar in twee hoogtes voor stijlvolle combinaties. Ze worden uitgevoerd in gebeitst eiken en noten of in keramiek. Voor de poten combineer je dat dan weer met aluminium of een van de Leolux poedercoat-kleuren.

image

Sensationeel comfort met Nardo

Er is meer nieuws in de vorm van Nardo (Beck Design). Deze bankenserie lijkt ontworpen om te bewijzen dat Leolux excelleert als het gaat om comfortabel zitten. Nardo straalt zitplezier uit en die belofte wordt voor 100% ingelost, met weelderige kussens in leer of stof, en een combinatie van vulmaterialen die zorgt voor een sensationeel comfort. De armen van de bank zijn traploos verstelbaar. De panelen waartegen de kussens steunen, zien er stoer uit en zorgen ervoor dat Nardo heel luchtig oogt, zeker als hij vrij in de ruimte staat. Uiteraard maakt Leolux het mogelijk om de romp en de kussens elk van een eigen bekleding te voorzien.

image

Verlichting

Met verlichting begint Leolux aan een heel nieuw collectiehoofdstuk. Net als meubelen en karpetten kan een fraai armatuur een blikvanger zijn in het interieur. Daarom ging Leolux de samenwerking aan met de Duitse ontwerper Michael Raasch. Hij ontwierp Qone, een matzwarte leeslamp met sterke Bauhaus-invloeden. De kegelvormige goudkleurige kap kan 90 graden worden gedraaid, zodat het licht op de juiste plek schijnt. Ook Funo is van Raasch’ hand. Deze lichtbron zorgt voor sfeer, maar heeft een ingebouwde leeslamp als extraatje. De stijlvolle grijze kap is van mondgeblazen kristalglas.

image

Karpetten

De nieuwe karpetten Amund en Sperto vormen het canvas waarop de Leolux collectie wordt gepresenteerd. Beide karpetten zijn leverbaar in meerdere kleuren en afmetingen, rechthoekig of rond. Amund heeft echter een duidelijk hogere pool en een uni-kleurbeeld. De Sperto kleden zijn eveneens rijk van uitstraling en vallen op door hun eigentijdse patronen, die doen denken aan verweerde materialen.

image

Sponsored Video

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.